You are currently viewing

EU START-UP PODRŠKA ZA MLADE U SBK/KSB

EU START-UP PODRŠKA ZA MLADE U SBK/KSB 2

Regionalna razvojna agencija REZ u okviru projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ koji realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK), uz podršku Evropske unije i Međunarodne organizacije rada u BiH, poziva sve nezaposlene osobe (prednost imaju mladi od 18 do 35 godina) koji žele pokrenuti inovativan i na znanju baziran biznis u Srednjobosanskom kantonu (samo općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce) da prijave svoje poslovne ideje za start up podršku.

POKRENI BIZNIS U SBK/KSB!

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB  doprinosi unapređenju kapaciteta u oblasti zapošljavanja na području Srednjobosanskog kantona (SBK) kroz kreiranje i razvoj mehanizama podrške mladima u pokretanju i vođenju vlastitog biznisa.

Program start-up podrške obuhvata:

– Obuku u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (Pokreni i unaprijedi svoj biznis)

– Savjetovanje u oblasti poslovnog planiranja i prezentacije biznis plana,

– Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 6.000 KM (za 12 najboljih biznis planova),

– Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja u skladu sa potrebama biznisa.

– Ostalu poslovnu podršku prije i nakon pokretanja biznisa.

U program će biti uključeno najmanje 40 učesnika, dok će 12 najbolje ocijenjenih prezentacija poslovnih ideja dobiti finansijsku podršku za pokretanje biznisa. Ocjenjivanje će se vršiti na osnovu transparentnih kriterija, a koji će biti dostupni svim polaznicima.

Osobe zainteresirane za razvoj poslovne ideje i pokretanje vlastitog biznisa na području općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce mogu se prijaviti putem namjenski dizajniranog Prijavnog obrasca. Obrazac možete preuzeti na ovom linku. Uz prijavni obrazac obavezno je priložiti CIPS obrazac i dokaz –  potvrdu o statusu nezaposlenosti na evidenciji službe za zapošljavanje.

Prijava mora biti podnesena do 30.11.2022. godine putem e-maila: info@rez.ba  (Naslov poruke: Prijava na startup program LPZ SBK) ili preporučeno poštom  ili dostaviti direktno u REZ agenciju, na adresu:

REGIONALNA EKONOMSKA ZAJEDNICA REZ d.o.o.

Štrosmajerova 11,

72000 Zenica, BiH

(Prijava na startup program LPZ SBK)

Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Ukoliko trebate dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.