You are currently viewing Biznis centar/Mladi poduzetnik Ivan Blažević pokrenuo vlastiti biznis “ID kamen”

Biznis centar/Mladi poduzetnik Ivan Blažević pokrenuo vlastiti biznis “ID kamen”

Nakon što je biznis ideja Ivana Blaževića prepoznata kao uspješna, uz podršku Općine Jajce po osnovu Javnog poziva za najbolje poslovne ideje za mlade za 2020. godinu mladi poduzetnik Ivan Blažević pokreće vlastiti biznis ID kamen”– klesanje kamena,restauracija starih kuća,zidanje i oblaganje sa kamenom.

Iako je sami početak rada bio težak mladi poduzetnik je u razgovoru sa predstavnicima Biznis centra rekao da je trenutno zadovoljan poslom i da devet mjeseci nakon pokretanja biznisa ima dovoljan broj klijenata ali i da se nada još uspješnijoj sezoni i proširenju posla a samim tim i zapošljavanju novih radnika.

U svom radu koristi isključivo kamen kojeg nalazi na području Jajca kako je sam rekao jajački kamen a uspješnu saradnju je ostvario sa domaćim firmama koje se bave sličnim djelatnostima.

Ljubav prema ovom poslu naslijedio je od oca koji mu je i sad a i u vrijeme pokretanja biznisa bio velika pomoć i podrška kao i ostali članovi porodice i prijatelju.

“Pokušao sam raditi i van granica BiH i Jajca,ali mi se nije svidio način života po napuštanju Jajca te sam se odlučio vratiti i pokrenuti vlastiti biznis u svom gradu”istakao je Ivan.Period koji je proveo radeći van granica BiH koristio mu je zbog stečenog iskustva i znanja.

Za prednost svog rada u odnosu na konkurenciju koja je ionako mala na području Općine Jajce ističe predanost radu,posebne i stručne obuke koje su mu koristile za sticanje potrebnog znanja,te korištenjem kvalitetnog materijala i kao najvažnije dugotrajnost urađenog posla.

.

Općina Jajce za najbolje poslovne ideje mladih u 2020. godini izdvojila je 100.000 KM bespovratnih sredstava namijenjenih poticaju zapošljavanja mladih, a trinaest mladih pokrenuli su vlastite biznise. Bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći namijenjena su za pokretanje biznisa, a realizacija projekta podrazumjeva period od dvanaest mjeseci.

”Biznis centar Jajce” projekt je ”Centra za obrazovanje i druženje – Jajce” nastao 2016. godine koji, u saradnji sa Općinom Jajce, mladim ljudima nudi edukaciju i usavršavanje poslovnih ideja i vještina te pruža pomoć pri osnivanju malog biznisa.