You are currently viewing Biznis centrar/ Održana radionica “Pravni aspekt registracije biznisa”

Biznis centrar/ Održana radionica “Pravni aspekt registracije biznisa”

U organizaciji Biznis centra 27.09.2022. godine održana je radionica za mlade startupe pod nazivom “Pravni aspekti registracije biznisa“. Riječ je o mladima Jajca čije su biznis ideje prepoznate kao najbolje od strane Općine Jajce a po osnovu Javnog poziva za najbolje poslovne ideje za mlade za 2022.godinu. U tu svrhu Općina Jajce je izdvojila nepovratna finansijska sredstva kako bi pomogla mladima naše Općine u realizaciji njihovih zamisli održivog biznisa. Cilj je poticati poduzetništvo i samozapošljavanje mladih sa područja Općine Jajce kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.

Radionicu su vodili dipl.ec Faruk Mecavica i dipl.jur Mirnes Hadžić i  tom prilikom su učesnicama radionice ukazali na zakonski okvir registracije biznisa, uslove registracije, definiciji obrta, prednosti registracije obrta u odnosu na pravnu osobu itd.

Projekat „Najbolje poslovne ideje za mlade“ Općine Jajce realizira se već sedmu godinu i usmjeren je ka poticaju mladim ljudima da kroz sufinansiranje pokrenu ili razviju vlastiti biznis.