You are currently viewing Mali grantovi na temu klimatskih promjena Minor Fondacije

Mali grantovi na temu klimatskih promjena Minor Fondacije

Zaklada podržava zagovornike ublažavanja klimatskih promjena. Natječaji su otvoreni za međunarodne prijavitelje.

Manja zaklada za glavne izazove (MFMC) norveška je zaklada koja  podržava komunikacijske projekte koji unaprijeđuju prijelaz na niskoogljično gospodarstvo .

MFMC podržava projekte koji podržavaju hitnu, veliku transformaciju, s naglaskom na promjenu politika i praksi u javnim ili privatnim institucijama. Prioriteti zaklade za razdoblje 2019.-2023. Su

– poticati i podržavati inovacije u klimatskim komunikacijama

– povećati broj glasova i pripovijesti u zagovaranju klime

– pomoći u jačanju društvenih i političkih pokreta koji se otvaraju za radikalne promjene

– usredotočiti se na potporu europskim prijedlozima

Zaklada će  razmatrati samo  prijave koje očito potpadaju pod njezinu strategiju. Daljnje informacije o zakladi, uključujući njene podzakonske akte i cjelovitu strategiju za razdoblje 2019.-2023., Dostupne su na  web mjestu MFMC-a .

Imajte na umu da je temelj će  ne  uzeti u obzir prijave koje imaju isključivo lokalni fokus, koji se fokusira na implementaciju zajednice razini projekata, kao što su očuvanje šuma, stabla sadnju, za prilagodbu klimatskim promjenama, odnosno da je u prvom redu nastojati širiti informacije klime vezane za opći javnost.

MFMC tradicionalno svake godine objavljuje šest poziva za prijavljivanje, u dvije različite kategorije: velike i male potpore.

VELIKA DODELA

U ovoj kategoriji MFMC traži projekte koji su obično u rasponu od 20 000 do 200 000 EUR, iako se mogu uzeti u obzir i veći projekti. Postupak prijave sastoji se od dva koraka, gdje se od zainteresiranih organizacija traži da u početku predaju kratku prezentaciju. Na temelju toga, organizacija može biti pozvana da preda cjelovitu prijavu ako odbor MFMC-a smatra da je projekt privlačan.

MALA DODELA

U ovoj kategoriji moguće je prijaviti se za manje potpore do 10.000 EUR pojednostavljenim postupkom u jednoj fazi. Prijave će ocjenjivati ​​odbor MFMC-a na temelju svojih ciljeva i strategije.

Odaberite odgovarajuću kategoriju u nastavku za daljnje detalje o postupku prijave.

  • NAJAVA MALIH DOPRINOSA
  • OTVORITI VELIKE DODELE ZA PREDKVALIFIKACIJU
  • Statuti

MALA DODELA

 Prijavite se ovdje

Rok za prijavu05.02.2021

Mala zaklada za veće izazove – male potpore

U ovom pozivu za prijave moguće je prijaviti se za manje potpore do 10.000 EUR, pod uvjetom da prijava spada u strateške ciljeve MFMC-a. Molimo pažljivo se posavjetujte sa  strategijom MFMC-a  prije razmatranja podnošenja zahtjeva.

Možete podnijeti zahtjev u ime svoje organizacije elektroničkim putem klikom na „Prijavi se ovdje“. Da biste prije vremena pripremili prijavu, kliknite ovdje da biste preuzeli snimku zaslona obrasca za prijavu . 

Međunarodni podnositelj zahtjeva bez norveške iskaznice?

Da biste pristupili UNIFOR-ovom aplikacijskom portalu bez norveškog ID-a, morate zatražiti korisnički profil kontaktiranjem tajnika odbora MFMC-a. Profil korisnika postavit će se ako se utvrdi da projekt očito spada u strategiju MFMC-a i stoga zaslužuje pažnju odbora. Kada kontaktiraju tajnicu odbora MFMC-a, potencijalni kandidati moraju navesti sljedeće podatke:

– Naziv organizacije

– Puno ime kontakt osobe

– Puna poštanska adresa organizacije

– Telefonski broj kontakt osobe

– E-adresa kontaktne osobe

– Kratki  opis planirane prijave , na primjer visina tona ili kratki opis koji se podnosi u prijavnom obrascu, koji jasno objašnjava kako projekt spada u strateške ciljeve MFMC-a

– Dokumentacija koju predstavljate organizaciju u obliku  službeno ovjerenog dokaza o registraciji  (npr. Porezne registracije) vaše organizacije mora biti priložena uz vaš upit

Tajnika odbora MFMC-a,  gospodina Tore Brænda,  možete kontaktirati na  tore.braend@minor-foundation.no . Imajte na umu da obrada zahtjeva za korisničkim profilom može potrajati nekoliko dana, te bi stoga kontakt trebao biti uspostavljen znatno prije isteka roka za odgovarajući poziv.

Tehnička podrška

Nakon što se odobri vaš zahtjev za korisničkim profilom na portalu UNIFOR, osoblje UNIFOR-a postavit će vaš profil i po potrebi može pomoći u ostatku postupka prijave.

UNIFOR je norveška organizacija, a  radno vrijeme nam je 08: 00-16: 00 CEST.  Ako nas kontaktirate na dan trenutnog roka, ne možemo jamčiti da ćemo vam moći pomoći na vrijeme da predate prijavu. U tom slučaju morate pričekati dok se ne objavi sljedeći poziv za prijavu.

Napominjemo da je većina web stranica UNIFOR-a na norveškom jeziku. Moguće je koristiti gumb Google prijevod u donjem lijevom dijelu stranice. Međutim, budite skeptični prema točnosti prijevoda koji su iz toga nastali. Ako smatrate da je prevedeni tekst teško razumljiv, obratite se upravi UNIFOR-a za objašnjenje.

snagalokalnog.ba