You are currently viewing Mladi poduzetnik Haris Zjajo uz pomoć Općine Jajce pokrenuo vlastiti biznis

Mladi poduzetnik Haris Zjajo uz pomoć Općine Jajce pokrenuo vlastiti biznis

Jedna od inovativnih ideja koju je podržala Općina Jajce u sklopu Javnog poziva za najbolje poslovne ideje za mlade 2020. godine jeste ideja Harisa Zjaje – “Kinder Palačinkarnica”. Iako je biznis pokrenut za vrijeme uticaja virusa COVID-19, mladi poduzetnik nije odustajao od svog sna i želje da pokrene vlastiti biznis. U razgovoru sa predstavnicima Biznis Centra Haris je istakao da je izuzetno zadovoljan odazivom i postignutim rezultatima za veoma kratko vrijeme.

Dodatni motiv kojeg je Harisa naveo da se odluči za ovu vrstu biznisa jeste nekonkurentno lokalno tržište i uticaj ugostiteljsko-turističke ponude na razvoj grada Jajca i šire.

Mladi poduzetnik ističe da je zadovoljan dosadašnjim radom, a posebno činjenicom da je uposlio dvije mlade osobe do 22 godine te se nada da će u budućnosti uspjeti proširiti svoj biznis i samim tim osigurati zapošljavanje više mladih osoba na području općine Jajce.

  • Ne znamo šta sve možemo dok ne pokušamo-poruka je Harisa Zjaje koji je i u ova teška vremena, pogotovo za mlade, odlučio ostati u svom gradu i dati doprinos razvoju lokalne zajednice.

Pored vođenja vlastitog biznisa Haris radi i kao trener u gradskom fitnes centru i kako navodi samo zalaganjem i trudom uspijeva izvršiti svoje obaveze prema poslu što rezultira velikim zadovoljstvom i neminovnim uspjehom.

Općina Jajce za najbolje poslovne ideje mladih u 2020. godini izvojila je 100.000 KM bespovratnih sredstava namijenjenih poticaju zapošljavanja mladih, a trinaest mladih pokrenuli su vlastite biznise. Bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći namijenjena su za pokretanje biznisa, a realizacija projekta podrazumjeva period od dvanaest mjeseci.

Biznis centar