You are currently viewing Objavljen poziv za male grantove u okviru Međunarodne klimatske inicijative

Objavljen poziv za male grantove u okviru Međunarodne klimatske inicijative

Ministarstvo životne sredine Savezne Republike Njemačke (BMU) i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) objavili su poziv za dostavljanje projekata u okviru Međunarodne klimatske inicijative. Riječ je o takozvanim malim grantovima u iznosu od 60.000 do 100.000 EUR.

Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock.com)


Novac se dodjeljuje za projekte u sljedećim oblastima: ublažavanje emisija gasova sa efektom staklene bašte, prilagođavanje efektima klimatskih promjena, očuvanje prirodnih ponora sa ugljenikom REDD i očuvanje biodiverziteta.
Gornji iznos granta može se podići na 200.000 EUR za projekte koji uključuju aktivnosti ublažavanja i adaptacije. Trajanje projekata mora biti između šest mjeseci i dvije godine, prenosi business-magazine.


Grant je namijenjen neprofitnim organizacijama ili profitnim organizacijama koje nude neprofitni projekat. Ovo je dio projekta “Izgradnja kapaciteta i finansija za nacionalnu i lokalnu akciju u vezi klimatskih promjena i biodiverziteta” i usmjeren je na male organizacije u zemljama u razvoju.


Da bi ispunio uslove, projekat mora biti izveden u zemlji sa liste DAC ODA. Nekoliko drugih kriterijuma u vezi sa pravnim statusom i računovodstvenim mehanizmima u organizaciji, također, moraju biti ispunjeni detaljno u priloženom dokumentu i na internet stranici “IKI Small Grants” na engleskom ili njemačkom jeziku.


Rok za prijavu je 9. februar 2021. godine, a više detalja dostupno OVDJE.

mreza-mira.net