You are currently viewing Otvorene prijave za Atlantbh praksu

Otvorene prijave za Atlantbh praksu

Projekti

Full-stack Web development (2 polaznika)

Polaznik će razviti full-stack aplikaciju koristeći najsavremenije tehnologije i najbolje principe kodiranja. Tokom obuke kreiraće RESTful web servise pomoću back-end tehnologija, zasnovanih na Java programskom jeziku koristeći Play ili Spring (Boot) framework.

Za frontend će koristiti Ember.js ili Angular, CSS3 i HTML5. Polaznici imaju priliku da se upoznaju sa zanimljivim konceptima tokom različitih faza razvoja softvera, uključujući GitHub, Jenkins, Maven, AWS, Junit, Design patters, MVC i CI. Projekat će obuhvatiti rad s relacijskim bazama podataka, poput PostgreSQL-a.

Automation testing for web applications (1 polaznik)

Polaznik će raditi na testiranju web aplikacije koja uključuje dizajniranje i kreiranje testova, kao i njihovu naknadnu implementaciju. Tokom obuke će imati priliku da savlada koncepte koristeći agilnu metodologiju i koristiti popularne tehnologije i jezike programiranja kao što su Java, Selenium, Git i Jenkins.

DevOps (1 polaznik)

Do kraja prakse polaznik će se upoznati s alatima potrebnim za postavljanje i upravljanje kontinuiranom integracijom i automatiziranim procesima raspoređivanja (bash scripting / Docker / Kubernetes / Jenkins), kao i sa upravljanjem infrastrukturom u cloudu (Amazon Web Services).

Uslovi za prijavu

Prednost za prijavu je poznavanje principa “objektno orijentisanog programiranja”, međutim ne postoje konkretni kriteriji na osnovu kojih se kandidati biraju jer Atlantbh uzima u obzir različite faktore u procesu odabira. Navedena praksa nije zamišljena kao škola programiranja i neki polaznici će se prvi put susresti sa određenim tehnologijama.

Mentor – Svaki pripravnik će imati dodjeljenog mentora, koji će pružiti upute i podršku za uspješan završetak dodijeljenog projekta.

Povratne informacije – Polaznik će imati priliku da svakodnevno prezentira svoj rad i dobiva povratne informacije o različitim aspektima svog rada.

Prezentacije – Svakog mjeseca iskusni inženjeri iz Atlantbha održavat će prezentacije za polaznike. Teme će obuhvatiti tehnologije i prakse koje svakodnevno koriste.

Rok za podnošenje prijave je nedjelja, 2. august 2020. godine.

Više informacija i obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.