You are currently viewing Podrška razvoju biznisa mladih: Ahmet Salihbašić          (ALU – PVC – STOLARIJA “AS -MONT”)

Podrška razvoju biznisa mladih: Ahmet Salihbašić (ALU – PVC – STOLARIJA “AS -MONT”)

Uz podršku Općine Jajce po osnovu Javnog poziva za najbolje poslovne ideje za mlade za 2020. godinu mladi poduzetnik Ahmet Salihbašić pokreće vlastiti biznis ALU – PVC – STOLARIJA ” AS – MONT”. Naime “AS -MONT” je start up firma koja se bavi izradom Alu Roletni, žaluzina, Alu i PVC klupica ,Alu ograda, rolo i fiks komarnici i garažnih vrata.

Prilikom posjete predstavnika Biznis centra mladom poduzetniku istakao je da je zadovoljan dosadašnjim radom i razvojem njegovog biznisa i da godinu dana nakon pokretanja biznisa nije imao većih problema i prepreka kako prilikom registracije biznisa tako ni nakon registracije.

Tokom prve godine poslovanja mladi Ahmet je uspostavio saradnju sa više firmi koje se bave sličnim djelatnostima a zaposlio je i jednog radnika što ističe kao veliki uspjeh svog poslovanja.U okviru biznisa koji je pokrenuo, u bližoj budućnosti planira otvoriti i trgovinsku radnju kao i zapošljavanje novih radnika a sve u cilju proširenja i unapređenja poslovanja.

Mladi žele priliku da rade, da uče i da dokažu svoj kvalitet i upravo je Ahmet primjer mladog poduzetnika koji namjerava i već uspješno dokazuje da se sve može ukoliko volite ono što radite.

“Radim posao koji volim i želim da radim i samim tim uspjeh je zagarantovan” riječi su mladog Ahmeta. Do sad sam radio mnoge poslove ali dok nisam počeo raditi ono što volim nije bilo uspjeha a ni zadovoljstva u radu istakao je Ahmet.

Upornost i predan rad poruka je koju mladi poduzetnik želi prenijeti mladim ljudima kako bi na taj način dali svoj doprinos i jačali našu lokalnu zajednicu.

Općina Jajce za najbolje poslovne ideje mladih u 2020. godini izdvojila je 100.000 KM bespovratnih sredstava namijenjenih poticaju zapošljavanja mladih, a trinaest mladih pokrenuli su vlastite biznise. Bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći namijenjena su za pokretanje biznisa, a realizacija projekta podrazumijeva period od 12 mjeseci.

Biznis centar Jajce