You are currently viewing Podrška razvoju biznisa mladih: Leni Hrnjić (Leni Leni adventures)

Podrška razvoju biznisa mladih: Leni Hrnjić (Leni Leni adventures)

Samo nekoliko kilometara od samog centra grada Jajca nalazi se prirodno bogatstvo koje oduvijek privlači zaljubljenike u prirodu. Veliko i Malo Plivsko jezero su najveća prirodna akumulacija u Bosni i Hercegovini i imaju veliki značaj za razvoj sporta, rekreacije i turističkog interesa. Mladi entuzijast Leni Hrnjić uz podršku Općine Jajce i uz ohrabrenje porodice pokreće start up biznis uz efikasan i produktivan plan za stvaranje podloge za buduću nadogradnju i poboljšanje. Pokretanje samostalne djelatnosti „Leni Leni adventure“ obuhvata i nudi smještajni kapacitet i odmor u prirodi, usluge prevoza turista, nudi domaće proizvode za korisnike usluga, rafting i biking safari (iznajmljivanje opreme i samostalno organiziranje aktivnosti). Cilj osnivanja biznisa jeste podizanje životnog standarda i povećanje ekonomske stabilnosti grada kroz podizanje svijesti o očuvanju rijeka i iskorištavanje prirodnih bogatstava u turističke svrhe. Leni Hrnjić već posjeduje prethodno iskustvo u vođenju grupa turista, organiziranju i planiranju izleta na turističke destinacije te kao organizator rafting spustova. Smještaj je lociran na lokaciji Plivskih jezera gde će biti smješten i prostor za skladištenje opreme, punktovi te štandovi na kojima će se nalaziti oprema za iznajmljivanje.

Podrškom su zadovoljni, ali redovno apliciraju na grantove relevantne za njihov pravac djelovanja kako bi omogućili dodatno ulaganje u znanje, istraživanje, inovacije i razvoj, a sve u svrhu pružanja kvalitetne usluge. Ono što je važno napomenuti jeste da su usluge iznajmljivanja opreme i samostalno organiziranje aktivnosti vezano za rafting i biking safari u našem gradu nerazvijene te je velika prednost za početno djelovanje u okruženju.

Reakcije na dosadašnje pružene usluge su zadovoljavajuće, redovno pratimo recenzije gdje ocjene postaju ključ donošenja narednih inovativnih odluka i kvalitetne usluge. Velika su očekivanja od predstojeće turističke sezone. Nadamo se da će tendencija pozitivnih  rezultata i dalje biti atraktivna te da će ishod biti zadovoljavajući. Usluga je inovativna i jedinstvena i predstavlja nadogradnju postojećih na području općine Jajce. Fokusirana je uz atraktivne turističke destinacije i prirodu, a sve to uz avanturistički doživljaj canyoninga,  navodi Leni.

Općina Jajce za najbolje poslovne ideje mladih u 2021. godini izdvojila je 71.000 KM bespovratnih sredstava namijenjenih poticaju zapošljavanja mladih, a deset mladih pokrenuli su vlastite biznise. Bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći namijenjena su za pokretanje biznisa, a realizacija projekta podrazumijeva period od 12 mjeseci.

Biznis centar Jajce